Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Közös sportolásra ösztönöz a Decathlon

Közös sportolásra ösztönöz a Decathlon

„Kezdj bele, és nem leszel egyedül!” – ezzel a mottóval buzdítja több formában is a piacvezető Decathlon áruházlánc mozgásra az egész országot. Magyarországon több mint 4 millió ember soha nem sportol, így ennek a kezdeményezésnek a legfőbb célja, hogy olyanok is megismerkedhessenek a rendszeres testmozgás örömével, akik ezelőtt nem mozogtak.

A közösség erejére lehet építeni, ezt az eddigi tapasztalataink is alátámasztják – mondta el oldalunknak Nagy Norbert, a Decathlon Debrecen Áruház igazgatója. Debrecen egy sportos város, ahol már rengetegen várják ezt a kezdeményezést. Az országos átlagnál jobbak a mutatók Debrecenben, illetve abból is látjuk, hogy az általunk szervezett versenyeken mennyien vesznek részt. A legutóbbi futófesztiválunkon ezernyolcszáz felnőtt vett részt, ami egy nagyon jó eredmény. A városban nálunk szerintem jóval kevesebb az aránya a nem sportolóknak így úgy gondolom, hogy könnyebb lesz megszólítanunk azokat, akik már sportolnak – tette hozzá az igazgató.
Decathlon1

Természetesen a fő cél az, hogy azokat is bevonják a mozgás örömébe, akik nem rendszeresen, vagy nem is sportolnak.

Erre hivatott az a weboldal, amit már élesben is kipróbálhatnak és használhatnak az érdeklődők.

A honlap egyik küldetése, hogy a résztvevők új sportágakat is kipróbáljanak, új ismeretséget kössenek és így osztozzanak a közös élményeken.

A Sportoljma.hu oldalon az ingyenes regisztrációt követően bárki kereshet az érdeklődésének, lakóhelyének megfelelően sportközösségeket, akikhez csatlakozhat, de alapíthat közösséget is, amelyet több oldalról is támogat a népszerű áruházlánc.

A Decathlon ösztönző támogatást nyújt az újonnan szerveződő közösségeknek: az első hónapokban 50 ezer forint értékű utalvánnyal jutalmazzák a szerencsés sportközösségeket, illetve minden hónapban különböző meglepetésekkel szeretnék ösztönözni a mozgást. Ezzel nem ér véget a támogatás, mert a regisztrált közösségek feltölthetik a közös sportélményeikről készült fotóikat, videóikat az oldalra, amelyet ha 10 hétig legalább heti egyszer megtesznek, akkor a Decathlon 5+1 fő esetén 20 ezer, legalább 10+1 főnél pedig 30 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal támogatja évente a tevékenységüket, amelyet bármilyen eszközre felhasználhatnak a sportoláshoz.

A program kiegészül egy társadalmi felelősségvállalással is, hiszen a Sportoljma.hu oldalon minden egyes szervezett és megvalósult rendezvény után a Decathlon 1000 Forintot ajánl fel a magyar szabadidősport javára.

Decathlon2

Nagy Norbert szerint - aki a debreceni áruház igazgatása mellett már maga is sportközösség vezető - nagyon sokat számít, hogy milyen közösségben sportolunk. Ő maga a fallabda közösséget vezeti, illetve összességében a közösségeket is ő fogja össze Debrecenben. Mint a Train4Gain.hu-nak elmondta, ha valaki elindít egy közösséget, akkor vele tud majd egyeztetni, hogy a Decathlon hogyan tudja majd őket segíteni a tevékenységükben. Hangsúlyozta: nem arra kell gondolni elsősorban, hogy milyen adománnyal tudjuk még őket segíteni, hanem lehetőség szerint helyszínt biztosítunk számukra, eszközöket, kapukat, pingpongasztalokat is szívesen rendelkezésre bocsátunk.

Az áruházvezető elmondta, szerinte az egyéni sportokban is rengeteget számít a közösség, például a fallabda is egy egyéni sport, mégis nagyobb motivációt jelent, amikor közösen mennek egy-egy ilyen edzésre. Nagy Norbert megosztotta velünk, hogy a teljesen kezdő társain is azt vette észre, hogy nem vártak sokat ezektől az alkalmaktól, de végül olyan jó hangulatú események kerekedtek az edzéseken, hogy belátták, a mozgás szeretete mellett leginkább a közösség húzza magával őket az alkalmakra.

Erről szól ez az oldal, ezt szeretné elérni ez a kezdeményezés.

Úgy gondolom, hogy ez a sportközösség jó lehet arra is, hogy összehozza az ismeretlen embereket. Ez a szép ebben, hogy lehet, hogy eddig két ember elfutott egymással szemben és most azt mondják majd, hogy figyelj te is futsz, én is futok, általában ugyanakkor futunk. Csináljunk egy sportközösséget, fussunk egyszerre, egy irányba. Lehet, hogy ebből a két emberből majd négyen lesznek, azt követően majd nyolcan. Szerintem ez egy működőképes dolog – tette hozzá az igazgató.

Ezt szolgálja a most induló országos kampány is, amelyet ismert emberek is támogatnak. A tervek szerint minden hónapban más-más közismert emberrel lehet mozogni egy-egy alkalmon. Kezdésként Ábel Anitával jógázhatnak az érdeklődők, de Giannival focizni, Hajós Andrással biciklizni lehet majd.

sajtotajekoztato Decathlon

Nagy Norbert hozzátette, hogy Debrecenben is gondolkodnak azon, hogy helyi ismert embereket is bevonjanak a népszerűsítésbe így is ösztönözve a lakosságot a mozgásra. Hosszabb távú célként a vezető oldalunknak elmondta, szeretne egy év múlva egy olyan rendezvényt, ahol a közösségek együtt, egy rendezvényen mozognának, ahol annyian lennének, hogy az üzlet parkolója teljesen megteljen, így a Decathlon „belső játszótere” kiterjedhetne az egész városra és az egész országra is!

Boros Judit, Fotók: Decathlon Magyarország

Go to top