Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Ettől a doppingszertől biztos nem kerülsz rács mögé!

A dopping szóhoz csupa-csupa negatív jelző, tiltott teljesítményfokozás, miegymás társul, most azonban mutatunk egy olyan szuperélelmiszert, amellyel anélkül érhetsz el javuló kondit, növekvő teljesítményt, hogy bármi rosszat tennél magad, vagy a törvény ellen.

Rengeteg vitamin és ásványi anyag található a céklában. Főleg kálium, magnézium, vas, de A-, C- és B6-vitamin is található a Föld egyik legegészségesebb szuperélelmiszerében, amelyről számos kutatás bizonyította, hogy sportolóknak tökéletes, és ami fontosabb: természetes teljesítményfokozó.

ceklale

Hamarosan jön a biciklisszezon, amelyre készítsd fel szervezeted egy jó kis céklalé kúrával.

Az angliai Exeter Egyetem tanulmányában 9 kerékpárversenyző tekert le két távot: egy tekintélyesnek mondható 16 km-t és egy laza 4 km-t, ám mindkettőt úgy, mintha versenyeznének. Előtte megitattak velük fél liter céklalevet. Megmérték a versenyzők oxigén felhasználását, és mint kiderült: ez jelentősnek mondható mértékben javult, ami annak köszönhető, hogy a cékla(lé) jótékonyan hat az izomszövet oxigénfelvételére.

A céklalé sportolásra kifejtett élettanilag jótékony hatása mellett tágítja ereid, rendezi vérnyomásod és javítja keringésed is.

Tasi Tibi

Go to top