Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Lúgosít, jó formában tart és javítja teljesítményed – termeszd magad!

Kínában és Közép-Amerikában évezredek óta élelmiszerként használják, napjainkban a természet természetes csodaszereként tekintenek rá, amely kiváló kiegészítője lehet sportos életmódodnak, hiszen vitaminjai és ásványi anyagai energiával töltenek fel a hétköznapokban különösen akkor, ha kemény edzésekkel formálod magad. Ne kivonatokban és szárított formában gondolj rá, termeszd inkább magad!

A búzafű az édes füvek családjához tartozó gluténmentes élelmiszer (érdekes: a búzaszem már tartalmaz glutént – szerk.) Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, sőt létfontosságú enzimeket tartalmaz, és megtalálható benne 17 féle aminosav, köztük az összes olyan, amely nélkülözhetetlen (esszenciális) szervezeted számára.

A búzafű gazdag A- és C vitaminban, jelentős a B17 - és más B vitamintartalma, illetve E, F, K, vitamin is sok van benne.

Miben segíti sportolásod?

Mindamellett, hogy emésztésed rendben tartja, a búzafű lúgosít. Magas klorofill tartalma a vér oxigénnel való telítettségét és a sejtek oxigénellátását javítja, amire sportoláskor nagy szükséged van, ráadásul a gyulladások, sportsérülések megszüntetésében is nagy a szerepe. Fogyasztásával jobb lesz közérzeted, jobban bírod a terhelést és erősíted immunrendszered.

buzafu

Egészséges test, ép lélek

A búzafű segítségével természetes módon táplálod tested, vitaminjai és ásványi anyagai pedig szervezeted számára a lehető legjobban hasznosítható formában vannak meg benne. A búzafű segítségével kontrollálhatod testsúlyod, erősítheted csontjaid, izomműködésed a top-on lesz, idegrendszered pedig kiegyensúlyozottan működik majd.

A búzafű remek fehérjeforrás, aminek segítségével újabb egészséges sejtek jönnek létre. A búzafűben 25 % a fehérjetartalom, több mint a tojásban, amelyben 16%. Ráadásul mindez biológiailag aktívabb, magyarán könnyebben feldolgozható.

A búzafűben található aminosavak pedig többek között a sejtek regenerálódásáért felelősek.

Érdemes otthonra vásárolnod egy kisebb méretű virágládát és abban saját magad által termeszteni a búzafüvet. Ennek levét aztán magad préselheted, és mindig frissen fogyaszthatod! Egészségedre!

Tasi Tibi

Go to top