Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Erősítsd immunrendszered, segítsd fogyásod ezzel!

Több ezer éves múltja van, nevezik „az élet fűszerének”, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig a rendszeresen sportolók is beépítik étrendjükbe, vagy szedik táplálék-kiegészítőkben azt a növényt, amely például az indiaiak asztalán nélkülözhetetlen fűszer. Rengeteg jótékony hatása van, sportolóként az izmok és ízületek sérülése, vagy sérüléseinek megelőzés esetén veheted hasznát.

A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin (ettől sárga), az az anyag, amely igen hatékony és erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, daganatellenes hatásúvá teszi a hazánkban is egyre népszerűbb gyógynövényt. Az őszi hónapokban sportolás közben elkerül minden vírus és baktérium, immunrendszered pedig kirobbanó formába kerül, ha szeded. Teheted ételeidbe is a maga természetes formájában, de az az igazság, hogy látványos hatást kivonat formájában történő szedése esetén érhetsz el vele.

kurkuma

Mire jó?

Antioxidáns és gyulladáscsökkentő – ez két tulajdonság sok-sok betegség megelőzésére és gyógyítására teszi alkalmassá a kurkumát:

általános méregtelenítés

ízületi gyulladások

emésztési panaszok, epekő, puffadás, máj karbantartása

cukorbetegség megelőzése

koleszterinszinted rendben tartja

rák – és Alzheimer-kór megelőzése

érrendszer egészségének fenntartása

láz és fertőzések esetén

vérzéscsillapítás

A kurkuma hatóanyagai segítik a májban lévő glutationszintet megfelelő arányban fenntartani. A glutation, más néven GsH, szervezeted egyik legerősebb antioxidánsa, tulajdonképpen saját gyógyító anyaga. A kurkuma hatóanyagai kiválóan hajtják a vizet, serkentik a zsíranyagcserét, így edzéssel kombinálva, a súlycsökkentés terén érhetsz el vele kiváló eredményeket.

Tasi Tibi

Go to top