Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

„Szuper 11” a lapos hasért

A diéta során fontos szem előtt tartanod, hogy lehetőleg úgy tudj megszabadulni a fölös kilóktól, hogy közben ne kelljen koplalnod, szenvedned, éhezned. Szerencsére ma már van egy olyan módszer, ami tulajdonképpen nem is diéta, mert nem kampányszerűen, egy meghatározott ideig tart, hanem mindennapi életed részévé válhat. Így, ha életmódváltáson gondolkodsz, mindenképp hívd segítségül: a „szuper 11-et”.

A „szuper 11” nem más, mint élelmiszerek azon csoportja, amely nemcsak a fogyásodat segíti, hanem vitaminjai, rostjai, fehérjéi és ásványi anyagai energiával töltik fel szervezeted, így ha mindennapi életedbe belefér egy kis testmozgás is, akkor ideális választás.

A „szuper 11” alapanyagai a következők: olajos magvak, olívaolaj, mogyoróvaj, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák, zabpehely, sovány húsok, zsírszegény tejtermékek, tojás, zöldleveles zöldségek, bogyós gyümölcsök. Nézzük ezek hatását!

Az olívaolajról ódákat lehetne zengeni, ezúttal két fontos hatását emeljük ki: szabályozza koleszterinszinted és segít megelőzni a szív-érrendszeri problémákat. Az olajos magvak és a mogyoróvaj pedig akkor jó választás, ha Rád törne a nassolási vágy.

A hüvelyesek (például: csicseriborsó, lencse, bab), valamint a teljes kiőrlésű gabonák emésztésed sebességének fokozásában lehetnek segítségedre, hasonló hatása van a zabpehelynek, ami hosszú időre eltelít, így sokáig nem leszel éhes, ráadásul segít egyensúlyban tartani a vércukorszinted.

superdiet

A sovány húsok (csirke, pulyka, sovány marha és halak), a zsírszegény tejtermékek (tej, natúr joghurt, túró, sajtok) és a tojás egytől-egyig kiváló fehérjeforrások, segítségükkel szervezeted kevésbé kényszerül zsírt raktározni.

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása szintén slágertéma, igen fontos az egészség megtartása szempontjából. Ezúttal a zöldleveles zöldségek (például spenót, kelkáposzta, brokkoli, kelbimbó, rukkola) és a bogyós gyümölcsök (málna, ribizli, vörösáfonya, meggy) fogyasztásának fontosságát emelnénk ki, melyek antioxidáns-tartalma szintén betegségmegelőző hatású.

A „szuper 11” segítségével személyre szabhatod étrended, napi hatszori étkezést tudsz beiktatni, és nem kell tartanod a hirtelen Rád törő farkaséhségtől.

Emellé bőséges folyadékfogyasztás, egy kis mozgás, és a siker, na meg a lapos has garantált!

Tasi Tibi

Go to top