Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Igazi frissítő finomság edzés után!

Íncsiklandó, frissítő, vitaminokban gazdag, gyorsan regenerálja edzés után megfáradt tagjaidat! Ennek a gyümölcsnek ezekben a napokban van a szezonja, amely - a fent sorolt jótékony hatásai mellett - remekül méregtelenít, ezenkívül pedig számos betegség megelőzésében nyújt hatékony segítséget.

A rózsafélék családjába tartozó szamóca, amelyet Magyarországon epernek neveznek igazi nyár eleji csemege, amely a benne található vitaminok és ásványi anyagok miatt nem hiányozhat az egészséges életmódot választók mindennapi étrendjéből. Magában, tejszínnel, csokiba mártva – mindegy, a lényeg: a finom gyümölcs igazi, jól hasznosuló energiával tölti fel szervezeted.

A földieper C-vitamin tartalma alaposan kenterbe veri a citromost és narancsot is, hiszen 100 grammja 60 mg C-vitamint tartalmaz. Kitűnő vas-, kalcium- és magnéziumforrás. Van benne szalicilsav is (ami az aszpirin fő összetevője), emiatt pedig edzés közben megfáradt, sajgó izmaid hatékony fájdalomcsillapítója is.

eper

Vértisztító hatása segíti szervezeted méregtelenítését, ha pedig fogyókúrázol, akkor igazi kedvenced lehet, tekintve, hogy az epernek igen alacsony az energiatartalma, 100 grammja 35 kalóriát tartalmaz.

Az eper a szív- és érrendszeri megbetegedések, a rák bizonyos fajtái, a kiválasztó rendszer betegségei és a fertőzések gátlója, igazi prevenciós, vagyis megelőző táplálék.

Hogy a train4gain.hu női olvasóinak is kedvezzünk, mindenképpen ide kívánkozik, hogy az eper a ragyogó, egészséges bőr ápolószere. Ha elfogyasztod, belülről táplálja első védelmi vonalad, a bőröd. Ha pedig elkevered mézzel, tejföllel, tejszínnel, és így kened bőrödre, igazi bőrradírként működik, elhalt hámsejtjeidtől könnyen megszabadulhatsz az eper segítségével, ahogy már azt a rómaiak is tudták. Ha pedig összenyomod az eper húsát, és hetente egyszer átdörzsölöd fogaidat, még a mosolyodnak sem tud majd senki ellenállni, mert az eper kitűnő fogfehérítő.

Tasi Tibi

Go to top