Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Mit együnk edzés után?

A fenti kérdést inkább a „mit igyunk?”-nak kellene megelőznie, hiszen edzések után elsődleges a folyadékpótlás, ám ha ez megvan, akkor jöhet egy feltöltő, tápanyagdús étkezés, amelynek elsődleges célja a kimerült szénhidrátraktárak feltöltése és a szervezet számára olyan tápanyagok biztosítása, amely elősegíti a megfelelő regenerációt.

 eves

Vitamindús ételek, szénhidrát, fehérje és némi zsír – nagyjából ezen alapokon nyugszik egy egészséges, edzés utáni étkezés. Ezekre mind szüksége van a szervezetednek, de célszerű az immunrendszeredre is gondolni és a védelmét megerősítő ételeket fogyasztani, ilyen lehet pl. a joghurt vagy egyéb tejtermék. A vitamin és ásványi anyagokban gazdag zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak (pl. mandula, dió, stb.) bevitele is fontos lehet, ez esetben van olyan ajánlás, hogy már nem is lesz szükséged külön vitaminkészítményekre. Még akkor sem, ha vega vagy és étrendedben szerepel például tej és/vagy tojás.

Természetesen az étrendkiegészítők sem ellenségek, de mindenképp olyat válassz, amelyek régóta piacon lévő, megbízható, minősített cég termékei és persze mondani sem kell, hogy olyan vitaminok, amelyek nem tartalmaznak semmilyen doppingszert.

Tasi Tibi

Go to top