Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

Igazi sportital, amelyet naponta iszol

Íncsiklandó illatok és csodálatos kávéköltemények képe fogad, amikor elhaladsz egy Cafe mellett? Nem tudsz neki ellenállni, hogy bemenj? Tudod mit? Térj be nyugodtan, hiszen a kávé jó hatással van izmaidra, egyéb más pozitív hatásai mellett. Mutatunk néhány trükköt, amitől nem kell elhagynod a kávét és még a forró ital magas kalóriatartalmától sem kell tartanod.

Úgy hírlik a különféle kávézók csodálatos és szemet gyönyörködtető kávékölteményeiről, hogy igazi kalóriabombák, így aki sportol és odafigyel testsúlyára majdhogynem tabunak tartja, hogy betérjen egy ilyen helyre. Pedig néhány apró trükkel nem kell leszoknod a kávéról, ha a fenti csoportba tartozol.

Könnyen csökkentheted kávéd kalóriatartalmát, ha a cukor mellé nem kérsz ízesítő szirupot bele, vagy esetleg csak fél adagot. Az is jó módszer, ha megbeszéled a felszolgálóval, hogy az ízesítő szirup helyett dobjon kávédba mondjuk egy kis fahéjat.

Kávé kalória

Ha tejjel szereted a kávédat, és alacsony zsírtartalmúra vágysz, akkor a mandulatej és a kókusztej a barátaid!

A kávé azért jó választás a sportolóknak, mert javítja az izmok összehúzó képességét, növeli a sportteljesítményt, és csökkenti a fáradtságot. A kávé különösen azon sportolóknak ideális, akik hosszútávú sportokat űznek, mert a finom ital pont azokban a pillanatokban csökkenti a fáradtságot, amikor a legjobban szükség van rá! Fontos tudni azonban, hogy napi 2 kávénál többet ne igyál!

Tasi Tibi

Go to top