Magyarország első mozgás kereső és kategorizáló oldala.

A hatékony diéta titka

Számos diéta létezik, sok-sok étrend ígér gyors fogyást (néha felelőtlenül), ám mindegyik alapja: a megfelelő sebességű anyagcsere. Vannak mindenféle anyagcsere gyorsító táplálékkiegészítők, hatásos, vagy annak mondott ételek, ám valójában néhány hétköznapi életmódbeli változtatással alapvető sikereket lehet elérni, mindezt tartósan.

Ahhoz, hogy tartós legyen a fogyásod alap: a megfelelő folyadékfogyasztás. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Talán túlzás, amikor 5-6 liter napi folyadékot emlegetnek egyes oldalak, de a 2-4 liter azért mindenképpen legyen meg. Nagyjából 20 testsúly-kilogrammonként legalább egy liter. Ugye azt mondani sem kell, hogy mindez tiszta víz legyen!

Érdemes vitaminokkal kiegészíteni étrended, mindezt minél természetesebb forrásból. Én például imádom az algát, mert rengeteg szuper tápanyag van benne és ma már van olyan tabletta formátum, amiben semmilyen vivő, vagy egyéb más anyag nincs. Ebben is található például rengeteg magnézium, amely zsíranyagcserédre, meg közel félezer más testi folyamatodra van jótékony hatással. Fontos a B vitamin bevitel a zsírégetéshez, meg az izmok oxigén ellátottsága is, amelyhez vasra van szükséged. D-vitamin és kalcium - a magnézium mellett ez is segít.
my big fat diet show

Ahhoz, hogy hatékony legyen a fogyókúrád, figyelj oda, hogy ne egyél olyat, ami pótolja zsírtartalékaid, vagyis ne egyél vércukorszintet hirtelen növelő élelmiszereket. Ja és: egyél, ne koplalj! 3-4 óránként egyél egy keveset, itt a rendszeresség a kulcsszó.

Pihenj! Pontosabban: aludj, mert ez segíti anyagcseréd, és alacsonyan tartja a hasi elhízás fő ellenségét: a kortizolt.

Természetesen a mozgás fontosságát itt is ki kell emelni. Legyen szó kardio edzésről, súlyzóról, meg számos fogyást segítő mozgásformáról. Az egyik szakember például a minap a súlyzós edzésekre esküdött, amikor a fogyásról kérdezték, szerinte ugyanis ez jár hosszantartó hatással. Hogy egyensúlyban legyünk, csak annyit teszek hozzá: ez is!
1011122122321

Tasi Tibi

Go to top